ب) مقدار فاصله بین مبدأ و مقصد : واضح و روشن است که هر چه فاصله مبدأ و مقصد کمتر باشد احتمال اتفاق حادثه و در نهایت خسارت کمتر می شود.
ج) نوع محموله از لحاظ آسیب پذیری و خطرناک بودن : هر چه آسیب پذیری کالاها بالاتر شود احتمال خسارت بیشتر می شود، مثلاً اگر کالا شکستنی باشد مانند شیشه یا تخم مرغ شدت خسارت بیشتر خواهد بود پس منطقی است که برای اینگونه کالاها حق بیمه بیشتری گرفته شود.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

د) مسیر حرکت و نوع وسیله نقلیه : اصولاً در جاده های کوهستانی آمار خسارت و حادثه ناشی از پرت شدن وسیله نقلیه بیشتر است و در بعضی مسیرها می‎بایست قسمتی از حمل در مسیر دریا انجام شود،که این خودمخاطرات خاص خود را به همراه خواهد داشت. اصولاً وسائل نقلیه که در حین حمل با سرعت بالایی حرکت نمایند احتمال خطربیشتری راخواهندداشت،مثلاًحمل بانیسان به مراتب درمقایسه باحمل باکامیون پرریسک ترمی باشد
۲-۴-۱۵- بررسی مولفه های ترافیکی سیستم های حمل ونقل شهری وعوامل موثربرآن:
◄در این مقاله با توجه به اهمیتی که مباحث ترافیکی در برنامه ریزی سیستم های حمل ونقل شهری دارد، مولفه های ترافیکی انواع متداول سیستم های حمل ونقل شهری بررسی گشته است.متدولوژی برنامه ریزی حمل ونقل شهری، عوامل اقتصادی – اجتماعی، چگونگی تولید سفر وعوامل موثر برآن، تفکیک (توزیع)سفر براساس هدف، تخصیص ترافیک، ظرفیت، سرعت و زمان جابجایی مسافر انواع سیستم های حمل ونقل شهری نیز مورد بررسی قرارگرفته وبایکدیگرمقایسه شده اند و در نهایت کاراترین سیستم (سیستمها)از لحاظ مولفه های ترافیکی بیان شده اند.
◄ با توجه به رشد روزافزون جمعیت و متعاقب آن افزایش تقاضای سفر و همچنین تولید و ورود روز افزون خودروها بخصوص در شهرهای بزرگ و لحاظ کردن محدودیت های افزایش طولی و عرضی معابر شهری، این امر سبب افزایش ترافیک خودروها، افزایش آلودگی های هوا، دیداری و شنیداری، افزایش هزینه های ناشی از مصرف سوخت، اتلاف وقت مردم، تعمیر ونگهداری معابر، تصادفات رانندگی و بیمه حوادث واستهلاک خودروها، هزینه های درمان و پزشکی و درنتیجه کاهش سرعت متوسط جابجایی وسائط نقلیه در سطح شهر می گردد. لذا سیستم حمل ونقل شهری که بیشترین کارایی و اثربخشی رادر حمل و نقل همگانی دارد با در نظرگرفتن عوامل فوق الذکر و مشخصه های ذیل باید انتخاب گردد:
(ایمنی، راحتی، سرعت و ظرفیت جابجایی مسافرین- برنامه زمانبندی دقیق اعزام انواع وسائط حمل ونقل شهری- ارزیابی اقتصادی ساخت، تعمیر و نگهداری وبهره برداری از سیستم –جلب رضایت مسافرین و خشنود سازی ایشان-جلوگیری از دوباره کاریها و بهره برداری از سیستمهای موازی با یکدیگر در جابجایی مسافر.
سایر سیستم ها
شکل۲-۴- محیط و محدوده سیستم
۲-۴-۱۶- مدیریت زمان:
استفاده مؤثر و اثربخش از زمان ضرورتی اجتناب ناپذیر برای موفقیت در عرصه کار و زندگی است. مدیریت زمان شامل مجموعه‌ای از مهارتها برای کنترل کردن و استفاده بهتر از زمان است. این مقاله به تشریح مفاهیم و اصول مدیریت زمان پرداخته و فنون و ابزاری را برای مدیریت زمان در محیط زندگی و کار ارائه می‌کند.
راه‌های مختلفی برای بیان درک ما از زمان وجود دارد. برای قرنها مردم از حرکت ماه، ساعت آفتابی، اذان،‌ زنگ کلیسا برای تنظیم برنامه‌ زمانی روزانه خود استفاده کردند تا اینکه در قرن دوازدهم راهبان کاتولیک ساعت‌هایی را برای تنظیم فعالیت‌های خود ساختند.
در طول تاریخ تمدن‌ها به زمان و ابعاد آن توجه داشته‌اند و این توجه در این دوران نیز وجود دارد و عباراتی مانند «وقت طلاست» گویای این توجه است. جوامع امروزی جوامعی هستند که در آنها تعداد ساعات کافی در طول روز وجود ندارد. فناوری‌های نو محیطی فراهم آورده‌اند که تقریباً در مدت زمان کم می‌توان به خیلی از اطلاعات دسترسی پیدا کرد و خیلی کارها را سریعتر و آسانتر انجام داد اما تمایل به سریعتر انجام دادن کارها و بیشتر کار انجام دادن روز ‌به ‌روز بیشتر می‌شود.
این رویکرد که همواره با بشر همراه بوده ‌است این احساس را برای او به وجود آورده ‌است که از زمان عقب می‌ماند و نمی‌تواند از آن به صورت مؤثر بهره گیرد. تاریخ به ما می‌گوید که مدیریت ضعیف زمان یک مسئله قدیمی است، مسئله‌ای است که فناوری آن را به وجود نیاورده ‌است و آن را نمی‌تواند حل کند. در شرایطی که ابزار بیشتری برای مدیریت زمان در اختیار داریم و فرایند‌های اداری، کمتر درپیچ و تاب تشریفات اداری و کاغذ بازی گم می‌شوند، مدیریت ضعیف زمان را کمتر می‌توان مخفی کرد. مدیریت زمان موضوعی است که همه ما، چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفه‌ای، نیاز داریم با آن روبرو شویم تا در زندگی موفق شویم.
در ادامه در مورد وجوه مختلف مدیریت زمان صحبت می‌کنیم. ابتدا نگاهی به اصول عمومی مدیریت زمان خواهیم داشت. توجه به این اصول کمک می‌کند که درک بهتری از مفهوم مدیریت زمان داشته باشیم و پیشنهادهایی ارائه می‌کند که می‌توانید آنها را در حوزه‌های مدیریت زمان در زندگی خود به کار برید. پس از ارائه رهنمودهای عمومی، به حوزه‌های مدیریت زمان به صورت دقیق‌تر خواهیم پرداخت. ابتدا راجع به مدیریت زمان در زندگی شخصی می‌پردازیم و سپس مدیریت زمان را در حوزه کسب و کار مدنظر قرار می‌دهیم.
■ اصول عمومی مدیریت زمان
مدیریت زمان مجموعه‌ای از مهارتهاست که شما را در استفاده مؤثر از زمان کمک می‌کنند.
رهنمودهای عمومی وجود دارند که می‌توانند برای مدیریت زمان در حوزه‌های متفاوت مانند خانه، مدرسه و کار استفاده شوند. در این بخش، برخی از این رهنمودها را شرح می‌دهیم. ابتدا دلایل استفاده نکردن مردم از مدیریت زمان و مزایای حاصل از مدیریت زمان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
احتمالاً روشن‌ترین دلیل عدم استفاده از مدیریت زمان این است که مردم نمی‌دانند مدیریت زمان چیست. دلیل دوم سستی و تنبلی است؛ بعضی از مردم فاقد هدف و انگیزش لازم برای برنامه‌ریزی مؤثر هستند. گروه سومی که از مدیریت زمان استفاده نمی‌کنند آنهایی هستند که دوست دارند تحت فشار و تنگی وقت (دقیقه نود) و شرایط بحران کار کنند.
ممکن است در شرایطی استفاده نکردن از مدیریت زمان توجیه‌پذیر باشد اما مزایای استفاده موفق از مدیریت زمان هر گونه دلیل یا توجیه را رد می کند. مدیریت زمان کمک می‌کند که تعیین کنید کدام یک از کارهایی که انجام می‌دهید مهمترین هستند. این عمل به شما این امکان را می‌دهد به برخی فعالیتها اولویت زیادی دهید و برخی از فعالیت‌ها را حذف کنید. هم‌چنین مدیریت زمان به شما کمک می‌کند که از طریق حذف مزاحمت‌ها و فعالیت‌های غیرضروری، مدت زمانی که واقعاً کار می‌کنید را افزایش دهید. یکی از وجوه رضایت بخش مدیریت زمان کاهش استرس در زندگی است. کاهش سطح استرس موجب بهبود سلامت روحی و جسمی می‌شود.
■ اولویت‌بندی فعالیت‌ها
اولویت‌بندی یکی از مهمترین قدم‌های مدیریت زمان است. این عمل کمک می‌کند که موارد زمان‌بر که نه اوقات خوشی را ترتیب می‌دهند و نه کمک می‌کنند که به اهداف خود دست یابید را حذف کنید. این مرحله بیشترین تغییر در جهت افزایش زمان را به دنبال دارد. با تصمیم گیری در خصوص فعالیت‌هایی که باید انجام دهید و فعالیتهایی را که باید حذف کنید اولویت‌‌بندی را آغاز کنید.
برای تصمیم‌گیری در خصوص فعالیت‌هایی که باید انجام دهید، فعالیت‌هایی را تعیین کنید که از آنها لذت می‌برید و آنها را خوب انجام می‌دهید. خیلی مهم است که هم از نظر حرفه‌ای و هم از نظر شخصی از کاری که انجام می‌دهید لذت ببرید. در گزارش خود کارهایی که از آنها لذت می‌برید و کارهایی که برای شما خوشایند نیستند را مشخص کنید. اکثریت روز شما باید صرف کارهایی شود که از انجام آنها لذت می‌برید.
در حالی که مهم است از انجام یک کار لذت ببرید، نیز مهم است که آن را خوب انجام دهید. در تعیین اینکه چه کارهایی را انجام دهید و چه کارهایی را تفویض کنید، شناخت نقاط قوت و ضعف شما حیاتی است. تلاش نکنید مسئولیت‌هایی بیش از آنچه می‌توانید به صورت معقول انجام دهید را به عهده گیرید. بعد از تعیین کارهایی که از آنها لذت می‌برید و آنها را خوب انجام می‌دهید، شما آماده هستید که فعالیت‌های غیرضروری در زندگی خود را دور بریزید. تمام منابع موجود خود را پیدا کنید و فعالیت‌هایی را که بیش از توان خود می‌دانید تفویض کنید. بعد از اینکه فهرست کارهای روزانه را به میزان قابل قبولی از مسئولیت‌ها کاهش دادید، زمان برنامه‌ریزی فرا می‌رسد.
■ برنامه‌ریزی:
برنامه‌ریزی در زندگی شخصی و حرفه‌ای متفاوت از هم انجام می‌شوند. در برنامه‌ریزی شخصی، برنامه‌ریزی از طریق هدفگذاری و ترسیم مسیر دست‌یابی به اهداف انجام می‌شود. در برنامه‌ریزی حرفه‌ای،‌ برنامه‌ریزی پروژه‌‌محور است. برنامه‌ریزی پروژه باید از طریق نرم‌افزارهای برنامه‌ریزی رسمی انجام شود.
روش برنامه‌ریزی مناسب خود را انتخاب کنید. از هر روش مانند انتخاب اهداف، برنامه‌ریزی رسمی یا غیر رسمی که استفاده کنید چند نکته مهم را باید به خاطر بسپارید. ابتدا انتظارات خود را برآورد کنید. به یاد داشته باشید تعداد ساعات محدودی در یک روز وجود دارد. سعی نکنید به نتایجی ماورأ قابلیت‌های خود دست یابید.
دوم، مدت زمانی را صرف خود کنید. برای اینکه به حد‌اکثر عملکرد دست یابید به زمان خواب و استراحت کافی نیاز دارید. اقدام به این عمل سخت‌تر از تصمیم گرفتن برای انجام آن است. هنگام برنامه‌ریزی شما می‌پندارید که به هیچ استراحتی نیاز ندارید یا می‌توانید فقط چهار ساعت در روز بخوابید. کار مداوم بدون استراحت سطح استرس را افزایش داده و سطح عملکرد را کاهش می‌دهد.
۲-۴-۱۷- مطالعه روش:
■ مطالعه کار چیست؟
جستجو برای یافتن یک روش مناسب برای عملیات تولیدی موضوع جدیدی نیست و تاریخچه آن به زمانی که بشر به صورت اجتماعی تشکل پیداکرد برمی گردد.مطالعه کار اصطلاحی است که تکنیک های مطالعه روش و زمان سنجی راکه برای تامین حداکثر استفاده ممکن از نیروی انسانی، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز برای انجام یک کارمشخص بکارمی روند را در برمی گیرد.
■ اهداف مطالعه کار:
الف- موثرترین استفاده ازتجهیزات و مواد اولیه
ب – موثرترین استفاده از نیروی انسانی
ج- عملکرد مطلوب مجموعه تجهیزات، مواد اولیه و نیروی انسانی
اهم فوائد مطالعه کار عبارتنداز:
۱ – روش مطالعه کار در ازیابی و سازمان بندی مجدد کار کمک به سزائی نموده ودر بالا بردن کارایی تولید با صرف اندک هزینه ای کمک موثری می نماید.
۲ – روش مطالعه کار به طور سیستماتیک قبل ازمرحله تولید واقعی این اطمینان رامی دهد که هیچ عاملی حذف یا دوباره مطالعه نشده واز اطلاعات موجود به نحو کاملی استفاده شده است.
۳ – روش مطالعه کار بهترین تکنیک جهت به دست آوردن استاندارد انجام کار می باشد تا بحال تکنیک بهتری ابداع نگردیده است واین استانداردها می تواند درکنترل و برنامه ریزی تولید به نحو عالی مورد استفاده قرارمی گیرد.
۴ – موجب تقلیل هزینه های عملیاتی از طریق بهبود روش عملیاتی می شود.
۵ – این تکنیک به خوبی دراقسام مختلف کارها قابلیت بکارگیری وانعطاف پذیری دارد ودرهر محلی که عملیات، نیروی انسانی را شامل شود به خوبی کار برداشته و نه تنها در عملیات تولیدی بلکه در بخش های اداری، فروشگاه ها، آزمایش ها، بخش های خدماتی… به خوبی قابل استفاده است.
۶ – این تکنیک بهترین ابزار مسئله یابی عملیات است که در دست یک مدیر میتواند باشد.
■ تکنیک های اصلی مطالعه کار وارتباط آنها :
مطالعه روش ها عبارت است از بررسی دقیق و ثبت روش های فعلی انجام کار و ارائه راه حل مناسبی که منجربه تقلیل هزینه، بهبود و تسهیل درمتدانجام کار شود.
اندازه گیری کار: عبارت است از بکارگیری تکنیک هایی جهت تخصیص زمان برای انجام کاری مشخص توسط فردی کارآزموده با عملکردمعلوم.
هدف اصلی از مطالعه روشهاتقلیل عملیات اضافی درانجام کار است درحالیکه هدف اصلی اندازه گیری کار، سنجش زمان های غیرموثر کار است و ترکیب این دو روش منجبر به ایجاد یک زمان استاندارد جهت انجام عملیات بهبود یافته کارمی شود.
■ مطالعه روش :
اصطلاح مطالعه روش به جای (مطالعه حرکات) به طور چشمگیری مورداستفاده قرار گرفته است اما در ترمینولوژی مهندسی صنایع تعاریفی به طور جداگانه برای مطالعه روش و مطالعه حرکات آمده است که مطالعه حرکات بر حرکات دستی و چشمی درایستگاه های کاری محدودمی شود اما با وجود این ؛ مطالعه حرکات؛ بعضی مواقع درمتن کتابها به همان معنی ؛مطالعه روش؛ مورد استفاده قرار گرفته است.
■مطالعه روش موضوعات زیر را دربرگیرد:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...