پیشنهادها

    1. با عنایت به اینکه اگر مبلغ مورد اختلاس یک نظامی طبق ماده ۱۲۳ قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح بیش از یک میلیون ریال باشد یا مبلغ مورد اختلاس یک کارمند براساس تبصره ۵ ماده ۵ قانون تشدید، زائد بر یکصد هزار ریال باشد قرار بازداشت موقت صادر می گردد و از طرفی به لحاظ آئین دادرسی کیفری ، صدور قرار بازداشت موقت شدیدترین نوع قرار میباشد، لذا پیشنهاد میگردد مبلغ مورد اختلاس مذکور با توجه به تحولات اقتصادی موجود در جامعه افزایش یابد.
    1. به منظور پیشگیری از وقوع جرایم اختلاس و ارتشاء در نیروهای مسلح رعایت موارد زیر پیشنهاد می گردد:

الف: تدوین قوانین شایسته و نظارت و کنترل دائمی و مستمر بر رفتار نیروهای مسلح
ضعف قانون یا ناشی از سکوت قانون است یا ناشی از اجمال و ابهام قانون و از سوی دیگر، حتمی الاجراء نبودن قانون نیز می تواند به عنوان ضعف مورد بررسی قرار گیرد. پس اگر در خصوص جرمی قانون به صراحت حکم مسأله بیان نماید و از سوی دیگر حتمی الاجرا باشد هرچند که میزان مجازات اندک باشد،یک عامل بسیار مهم در جهت جلوگیری از وقوع بزه می باشد، که قسمت اول وظیفه قوه قانون گذاری کشور است و قسمت دوم جزء وظایف قوه قضائیه می باشد. علاوه بر تدوین قوانین شایسته، مسأله دیگر ، نظارت و کنترل دائمی و مستمر مسئولین ذیربط در خصوص زیردستان خود می باشد چرا که بدون شناسائی بزهکار نمی توان قانون را در خصوص وی اجرا نمود.
ب: پرداخت حقوق مکفی و ایجاد تسهیلات رفاهی
با توجه به اینکه جرم اختلاس و ارتشاء از جرائم مختص مستخدمین دولت می باشند و از طرفی موضوع جرم هم در اختلاس و هم در ارتشاء، اموال هستند به همین دلیل برخی عقیده بر آن دارند که پائین بودن حقوق و درآمد چنین اقشاری می تواند باعث رواج این جرائم شود بنابراین با پرداخت حقوق مکفی و ایجاد تسهیلات رفاهی، می توان تا حدودی از وقوع این دسته از جرائم جلوگیری نمود.

ج: توجه و رسیدگی به مشکلات روحی و روانی کارکنان دولت
یک دسته اندکی هم هستند که به دلیل فقر مالی مرتکب اختلاس یا ارتشاء نمی شوند بلکه به دلیل وضعیت خاص یا روحی و روانی که در بعضی از کارکنان وجود دارد بصورت یک عادت زشت در آنها شکل گرفته که بایستی در این خصوص تدابیری اندیشید.
د: افزایش وجدان کاری و تقویت اعتقادات دینی و مذهبی
وجود وجدان کاری و اعتقادات دینی و مذهبی در جوامع اسلامی، اصلی ترین عامل برای جلوگیری از وقوع برخی از جرائم می باشد.
شخص هر اندازه نسبت به کار خود ایمان و تعهد داشته باشد، به همان میزان این امر به عنوان مانع در جلوی برخی از جرائم فوق الذکر می باشد. پس در جوامع اسلامی تقویت ایمان و اعتقادات درونی و رعایت وجدان کاری ( کما اینکه از سوی مسئولین نظام توصیه می شود) می تواند بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از وقوع بزه باشد.
پیوست ها
الف : قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح مصوب ۹/۱۰/۱۳۸۲
ماده ۳ : (( در کلیه مواردی که حداکثر مجازات حبس در این قانون ((تا دو سال)) است دادگاه می تواند در صورت وجود جهات مخففه مجازات حبس را تا یک سوم حداقل مجازات قانونی جرم تخفیف داده و یا به یکی از مجازاتهای ذیل متناسب با مجازات اصلی تبدیل نماید :
الف – در مورد کارکنان پایور :
-۱ کسر حقوق و مزایا به میزان یک چهارم از شش ماه تا یک سال .
-۲ جزای نقدی از دو میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۲) ریال تا بیست میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۲۰) ریال .
-۳ محرومیت از ترفیع از سه ماه تا یک سال.
-۴ انفصال موقت از خدمت از سه ماه تا شش ماه.
-۵ منع اشتغال به خدمت در یک نقطه یا نقاط معین از شش ماه تا یک سال.
ب – در مورد کارکنان وظیفه :
-۱ اضافه خدمت از دو ماه تا چهار ماه.
-۲ جزای نقدی از یک میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۱) ریال تا ده میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۱۰) ریال.
-۳ منع اشتغال به خدمت در یک نقطه یا نقاط معین حداقل به مدت شش ماه و حداکثر تا پایان خدمت وظیفه و در صورتی که باقیمانده خدمت دوره ضرورت کمتر از شش ماه باشد دادگاه می تواند مدت باقیمانده را مورد حکم قرار دهد .
تبصره ۱ : در صورت محکومیت به منع اشتغال به خدمت در یک نقطه یا نقاط معین، تعیین محل خدمت جدید به عهده یگان یا سازمان مربوط می باشد.
تبصره ۲ : در کلیه جرائمی که مجازات قانونی حبس تا سه ماه می باشد، قاضی مکلف به تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی می باشد.
ماده ۴ : در کلیه مواردی که حداکثر مجازات حبس در این قانون ((بیش از دو سال تا پنج سال)) است دادگاه می تواند در صورت وجود جهات مخففه، مجازات حبس را تا یک سوم حداقل مجازات قانونی جرم تخفیف دهد و یا به یکی از مجازاتهای ذیل متناسب با مجازات اصلی تبدیل نماید :
الف – در مورد کارکنان پایور :
-۱ جزای نقدی از ده میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۱۰) ریال تا پنجاه میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۵۰) ریال.
-۲ محرومیت از ترفیع از شش ماه تا دو سال .
-۳ تنزیل یک درجه و یا رتبه.
-۴ انفصال موقت از شش ماه تا یک سال .
ب – در مورد کارکنان وظیفه :
-۱ جزای نقدی از پنج میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۵) ریال تا سی میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۳۰) ریال.
-۲ اضافه خدمت از سه ماه تا شش ماه.
ماده ۵ : در تمام مواردی که حداکثر مجازات حبس در این قانون ((بیش از پنج سال)) است دادگاه می تواند در صورت وجود جهات مخففه، مجازات حبس را تا یک سوم حداقل مجازات قانونی جرم تخفیف و یا به یکی از مجازاتهای ذیل متناسب با مجازات اصلی تبدیل نماید :
الف – در مورد کارکنان پایور :
-۱ جزای نقدی از سی میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۳۰) ریال تا یکصد میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۱۰۰) ریال.
-۲ محرومیت از ترفیع از دو سال تا چهار سال .
-۳ تنزیل یک تا دو درجه و یا رتبه.
-۴ انفصال موقت به مدت یک سال.
ب – در مورد کارکنان وظیفه :
-۱ جزای نقدی از ده میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۱۰) ریال تا پنجاه میلیون (۰۰۰/۰۰۰/۵۰) ریال.
-۲ اضافه خدمت از شش ماه تا یک سال .

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...