منابع پایان نامه در مورد بررسی اثر عصاره مریم نخودی بر روی خواص میکروبی، فیزیکوشیمیایی ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۱۵ % عصاره مریم نخودی
C76/0±۴۴/۵
۲۵% عصاره مریم نخودی
B83/0±۲۳/۹
۳۵% عصاره مریم نخودی
A39/0±۵۹/۱۱
اعداد میانگن ۳ تکرار ± انحراف معیار میباشند. حروف بزرگ متفاوت در هر ردیف نشان دهنده وجود اختلاف آماری معنی دار در سطح ۰۵/۰ < p میباشد.
شکل ۴‑۷: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر فاکتور b فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
مقاومت کششی فیلم نشاسته[۲۴]
جدول ۴-۸ و شکل ۴-۸ نشان دهنده نتایج حاصل از میزان مقاومت کششی فیلمهای نشاسته سیب زمینی حاوی غلظتهای مختلف عصاره آبی گیاه مریم نخودی میباشد. همانطور که مشاهده می شود به صورت کلی افزودن عصاره آبی گیاه مریم نخودی باعث کاهش میزان مقاومت کششی فیلمهای نشاسته سیب زمینی گردیده است. نتایج تجزیه و تحلیل آماری در سطح احتمال ۰۵/۰ < p نشان داد که افزودن عصاره به فرمولاسیون فیلمها به طور معنی داری باعث کاهش مقاومت کششی گردیده و با افزایش غلظت عصاره این کاهش ادامه پیدا کرده است. کمترین میزان مقاومت کششی در فیلم حاوی ۳۵% عصاره آبی مریم نخودی مشاهده شد که برابر ۲۸/۰±۷۳/۳ بدست آمد و بیشترین میزان مقاومت کششی در فیلم نمونه کنترل بدست آمد که برابر ۲۴/۰±۹۲/۵ بدست آمد.
جدول ۴‑۸: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر مقاومت کششی فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
تیمار
مقاومت کششی فیلم
کنترل
A24/0±۹۲/۵
۱۵ % عصاره مریم نخودی
A51/0±۶۴/۵
۲۵% عصاره مریم نخودی
B11/0±۸۷/۴
۳۵% عصاره مریم نخودی
C28/0±۷۳/۳
اعداد میانگن ۳ تکرار ± انحراف معیار میباشند. حروف بزرگ متفاوت در هر ردیف نشان دهنده وجود اختلاف آماری معنی دار در سطح ۰۵/۰ < p میباشد.
Maizura و همکاران در سال ۲۰۰۷ گزارش کردند که افزودن اسانس سنبل هندی به فیلمهای نشاسته-آلیژینات بااعث کاهش مقاومت کششی میگردد. آنها گزارش کردند که این پدیده به دلیل تاثیر چربی بر روی شاخه های نشاسته و این پدیده که فاز غنی از پلی ساکارید دارای مقاومت کششی بالاتری در مقایسه به فازهای لیپیدی میباشد(۸۷).
شکل ۴‑۸: مقایسه غلضتهای مختلف عصاره مریم نخودی بر مقاومت کششی فیلم فیلمهای حاصل از نشاسته سیب زمینی
Thaworn و همکاران در سال ۲۰۱۱ تاثیر عصاره چوب درخت kiam را بر خصوصیات ضد میکروبی و مکانیکی فیلمهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی ۱ تا ۵ برابر از غلظت حداقل غلظت کشندگی تمامی باکتری ها (MBC[25]) عصاره چوب درخت Kiam را بررسی کردند. مقاومت به کشش بیشترین مقاومتی است که توسط نمونه در طی تست کشش تحمل می شود. افزودن عصاره چوب درخت kiam به طور قابل توجهی بر خصوصیات مکانیکی فیلمهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز تاثیر گذاشت و باعث کاهش مقاومت کششی و کشش در نقطه شکست گردید. این امر می تواند به دلیل توزیع نامتناسب عصاره چوب درخت kiam در ماتریکس پلی مری هیدروکسی پروپیل متیل سلولز باشد که به دلیل عدم هماهنگی عصاره چوب درخت kiam و بیو پلی مر هیدروکسی پروپیل متیل سلولز باشد. نتایج بدست آمده نشان داد که مقاومت کششی و کشش در نقطه شکست از ۶۱/۳۸ به MPa 48/18 و ۸۲/۲۸ به ۱۹/۱۱ درصد زمانی که عصاره چوب درخت kiam از mg/L 300 به mg/L افزایش پیدا کرد به ترتیب کاهش پیدا کردند. در این زمینه عصاره چوب درخت kiam ممکن است در به تاخیراندازی و جلوگیری از تشکیل پیوندهای درون مولکولی کربنهای ساختاری در فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز نقش داشته باشند که این امر باعث تشکیل ساختار غیر یکنواخت فیلم و در نتیجه باعث کاهش مقاومت کششی و کشش در نقطه شکست فیلمها میگردد. علاوه براین عصاره چوب درخت kiam می تواند به راحتی به رشته های هیدروکسی پروپیل متیل سلولز متصل و باعث جلوگیری از تشکیل اتصالات بین مولکولهای هیدروکسی پروپیل متیل سلولز گردد. کاهش خصوصیات مکانیکی بسیاری از فیلمهای بر پایه هیدروکلوئیدها در گذشته نیز گزارش کردیده است (۹۲).
کشش در نقطه پارگی[۲۶]
جدول ۴-۹ و شکل ۴-۹ نشان دهنده نتایج حاصل از اندازه گیری میزان کشش در نقطه پارگی فیلمهای نشاسته سیب زمینی حاوی غلظتهای مختلف عصاره مریم نخودی میباشد.افزودن عصاره مریم نخودی به فرمولاسیون فیلمهای نشاسته سیب زمینی باعث افزایش میزان کشش در نقطه پارگی فیلمهای نشاسته سیب زمینی گردید. همانطور که مشاهده می شود با افزایش میزان غلظت عصاره مورد استفاده در فرمولاسیون فیلم نشاسته سیب زمینی میزان کشش در نقطه پارگی فیلم نشاسته افزایش پیدا کرده است و بالاترین میزان حلالیت مربوط به فیلم نشاسته حاوی ۳۵% عصاره مریم نخودی بوده که برابر ۲۹/۴±۷۸/۷۱ درصد و کمترین میزان کشش در نقطه پارگی در فیلم نمونه کنترل بدست آمد که برابر با ۶۵/۲±۲۳/۵۱ درصد بدست آمد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان میدهد که اختلاف آماری معنی داری در سطح احتمال ۰۵/۰ < p بین نمونه کنترل و غلظتهای مختلف عصاره مریم نخودی وجود دارد.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-04-18] [ 12:57:00 ق.ظ ]
|