ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی با موضوع بررسی اثر اسانس مرزه بر … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
افزودن مستقيم مواد ضد ميكروبی به درون ماده غذايی ممكن است بر روی خواص حسي آن تاثير نامطلوبی داشته باشد. بنابراين افزودن ماده ضد ميكروبی به درون مواد بسته بندی می تواند چنين اثراتی را كاهش دهد. ماده بسته بندی آزادسازی اين تركيبات را روی سطح ماده غذايی كنترل می كند و سبب ميشود كه غلظت اين تركيبات همواره بالاتر از حد بحرانی مورد نياز برای جلوگيری از رشد باكتریها مضر باشد (فاطمی، 1388).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در این تحقیق اثرات اسانس مرزه در فیلمهای نشاسته سیب زمینی حاوی اسانس مرزه بر رشد باکتری استافیلو کوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. نمودار 4-9 و شکل 4-2، اثر اسانس مرزه بر سنتیک رشد میکروبی استافیلو کوکوس اورئوس، بر روی فیلمهای نشاسته سیب زمینی را نشان می دهند. همان گونه که مشاهده می شود با افزایش غلظت اسانس مرزه سنتیک رشد میکروبی به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. هر چه سنتیک رشد میکروبی بیشتر به سمت پایین کاهش پیدا کند حاکی از بازدارندگی بیشتر است چون فاز تاخیر زودتر رخ میدهد و فاز لگاریتمی کاهش مییابد. به عبارتی ترکیبات موجود دراسانس مرزه از طريق كاهش سرعت رشد و طولاني كردن فاز تاخيري ميكروارگانيسمها و يا غير فعال كردن سبب نابودي ميكروارگانیسمها میگردد و در نتیجه با توجه به نتایج هر دو شکل در غلظت 30% اسانس مرزه بیشترین سطح بازدارندگی نسبت به باکتری استافیلو کوکوس اورئوس را نشان میدهد. وجود تركيبات فنلي نظير كارواكرول و تيمول و گاما – ترپينن درتركيبات اسانس مرزه باعث ايجاد خاصيت ضدميكروبي دراين گياه ميگردد همچنين افزايش تركيبات فنلي اسانس با افزايش خاصيت ضدميكروبي ارتباط مستقيم دارد (شهنازی و همکاران، 1386؛ تیموری، 1388 ؛ شیرالی و همکاران، 1392 ). اثرات ضد میکروبی این اسانس بر باکترهای استافیلو کوکوس اورئوس، سودوموناس آئروجینوزا، اشریشیا کلی، کاندیدا آلیبکنس، سالمونلا تیفی و باسیلوس سوبتیلیس به اثبات رسیده است (شهنازی و همکاران، 1386؛ تیموری، 1388؛ داداش پور و همکاران، 1391 و شیرالی و همکاران، 1392 ).
یکی از ویژگیهای مهم این مواد و ترکیبهای آن خاصیت آبگریزی است که سبب می شود در بخشهای لیپیدی دیواره سلولی و میتوکندری باکتری توزیع شده و موجب تغییر تخریب ساختمان و نفوذپذیری بیشتر آنها گردد. سپس بخش زیادی از یونها و دیگر محتویات حیاتی سلول به بیرون تراوش مینماید که در نهایت منجر به مرگ باکتری می شود ( ایزدی و همکاران، 1388).
يكی از خواص مهم اسانس ها و تركيبات آنها خاصيت آبگريزی میباشد كه آنها را قادر ميسازد ديواره سلولی باكتریها يا ديواره ميتوكندری ها را تجزيه كنند و باعث تخريب سلولی و نفوذپذيری بيشتر سلولها شود. مهاجرت يونها و ديگر محتويات سلولی نيز ميتواند اتفاق بيفتد و كم شدن زياد محتويات سلول باكتری و يا خروج مواد حساس و يونها منجر به مرگ باكتری خواهد شد (بارت[80]، 2004). معمولاً اسانسهايي كه قويترين خاصيت ضدباكتريايي را در برابر ميكروارگانيسمهاي عامل مسموميت غذايي دارند شامل درصد زيادي از تركيباتفنلي هستند. لذا به نظر ميرسد كه مكانيسم عمل آنها مشابه ديگر تركيبات فنلي باشد. اين تركيبات معمولاً موجب اختلال در غشاء سيتوپلاسمي، شكستن و از هم گسيختن نيروي حركتي پروتون، جريان الكتروني و انتقال فعال و منعقد شدن محتويات سلول ميشود (بارت، 2004؛ بوچات[81]، 2001). اجزاء اسانس ها همچنين روي پروتئينهاي موجود در غشاء سيتوپلاسمي اثر ميگذارند.آنزيمها از قبيل آتپاز[82]در غشاي سيتوپلاسمي جاي گرفتهاند و به وسيله مولكولهاي چربي در مرز غشاء وارد شده اند. دو طريق پيشنهاد شده است كه به وسيله آن هيدروكربنهاي حلقوي ميتوانند عمل كنند. در ابتدا مولكولهاي هيدروكربن چربي دوست ميتوانند در يك لايه درون چربي تجمع پيدا كنند و واكنش چربي– پروتئين را از شكل طبيعي خارج كنند پس واكنش مستقيم تركيبات چربي دوست با قسمتهاي آبگريز پروتئين هاممكن ميگردد (بارت، 2004). به طوركلي روش عمل اسانس به غلظت آن وابسته است. غلظتهاي پايين از فعاليت آنزيمهاي مربوط به توليد انرژي ممانعت ميكند در حالي كه مقادير بالاي اسانس موجب رسوب پروتئينها ميگردد.با اين وجود نامشخص است كه آيا تخريب ديواره سلولي مربوط به مقدار تركيبات ضدميكروبي است كه سلول در معرض آنها قرار ميگيرد و يا تاثير اسانس ها در ابتدا موجب يك تخريب كوچك ميگردد و سپس تخريب ديواره سلولي ايجاد ميشود (کانلو[83] و همکاران، 2003).
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-04-17] [ 09:16:00 ب.ظ ]
|