ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی با موضوع تأثیر سطوح مختلف ویتامین ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۳-۶-۳ تعیین میزان تیتر آنتیبادی علیه SRBC 51
۱-۳-۶-۳ تهیه و تزریق سوسپانسیون SRBC 51
۲-۳-۶-۳ نحوه آماده سازی بافر نمکی فسفات ۵۲
۳-۳-۶-۳ نمونهگیری ۵۲
۴-۳-۶-۳ نحوه انجام تیتر آنتیبادی علیه SRBC 52
۷-۳ مدل و طرح آماری ۵۴
فصل چهارم: نتایج و بحث ۵۵
۱-۴ عملکرد جوجههای گوشتی ۵۷
۱-۱-۴ مصرف خوراک روزانه ۵۷
۲-۱-۴ افزایش وزن روزانه بدن ۶۰
۳-۱-۴ ضریب تبدیل خوراک ۶۳
۲-۴ صفات لاشه ۶۵
۱-۲-۴ وزن نسبی اجزای لاشه ۶۵
۲-۲-۴ وزن نسبی ارگانهای داخلی لاشه ۶۸
۳-۲-۴ وزن نسبی اندامهای لنفاوی ۷۰
۳-۴ ایمنی ۷۲
۴-۴ فراسنجههای خونی ۷۵
فصل پنجم: نتیجهگیری کلی و پیشنهادات ۸۱
۱-۵ نتیجهگیری کلی ۸۳
۲-۵ پیشنهادات ۸۴
فصل ششم: منابع ۸۵
منابع ۸۷
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل ۱-۲ ساختمان شیمیایی توکوفرولها و توکوتریانولها ۲۲
شکل ۲-۲ احیا ویتامین E 25
شکل ۳-۲ ساختار شیمیایی ال-کارنیتین ۳۱
شکل ۴-۲ بیوسنتز ال-کارنیتین ۳۴
شکل ۵-۲ ورود اسید چرب به داخل میتوکندری ۳۷
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول ۱-۲ مقادیر ال-کارنیتین در برخی مواد غذایی ۳۲
جدول ۱-۳ برنامه واکسیناسیون جوجهها در طول مدت آزمایش ۴۷
جدول ۲-۳ اجزای تشکیلدهنده و مواد مغذی جیره جوجههای گوشتی ۴۸
جدول ۱-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر میانگین خوراک مصرفی روزانه جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در دورههای سنی مختلف ۵۸
جدول ۲-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر میانگین افزایش وزن روزانه جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در دورههای سنی مختلف ۶۱
جدول ۳-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر میانگین ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در دورههای سنی مختلف ۶۴
جدول ۴-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر میانگین وزن نسبی اجزای لاشه جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی ۶۶
جدول ۵-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر میانگین وزن نسبی اندامهای داخلی لاشه جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی ۶۹
جدول ۶-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر میانگین وزن نسبی اندامهای لنفی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی ۷۰
جدول ۷-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی ۷۲
جدول ۸-۴ تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین بر متابولیت های خونی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در سن ۴۲ روزگی ۷۶
فصل اول
مقدمه
فصل اول
مقدمه
۱-۱ ضرورت و اهمیت موضوع
پرورش طیور در مناطق گرمسیر جهان رو به افزایش است. قسمت اعظم قارههای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین که سهم عمدهای از تولید گوشت و تخممرغ جهان را دارند در این شرایط آب و هوایی واقع شدهاند. دستیابی به تولید ایده آل در مناطق گرمسیری کاری بسیار سخت و دشوار است زیرا که در این شرایط آب و هوایی، تنش گرمایی در طیور رخ داده و باعث کاهش مصرف خوراک، کاهش وزن و کیفیت لاشه و همچنین تضعیف پاسخهای ایمنی، افزایش ضریب تبدیل غذایی و افزایش تلفات شده و در نتیجه سبب خسارت اقتصادی میگردد (دقیر[۱]، ۲۰۰۸).
۲-۱ بیان مسأله و ضرورت اجرای تحقیق
تنش گرمایی نگرانی بزرگی در صنعت طیور میباشد زیرا که بازده غذایی، نرخ رشد، میزان مرگومیر و دیگر صفات مهم تولیدی در طیور تحت تأثیر منفی تنش گرمایی قرار میگیرند (نیو[۲] و همکاران، ۲۰۰۹). دمای محیطی بالا منجر به تنش اکسیداتیو شده و سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی را در شرایط آزمایشگاهی تضعیف میکند. در این شرایط، سطوح پلاسمایی برخی ویتامینها و مواد معدنی دخیل در سیستم آنتیاکسیدانی بدن کاهش یافته و نیز میزان رادیکالهای آزاد اکسیژنی افزایش مییابد. گزارش شده است که اشکال واکنشگر اکسیژن[۳] (ROS) همانند پراکسید هیدروژن، اثر مخربی بر رشد و متابولیسم سلول اعمال میکنند. در این زمینه آنتیاکسیدانها میتوانند ROS را غیرفعال کنند و سلولها را از آسیب اکسیداتیو محافظت نمایند (ایواجمی[۴]، ۱۹۹۶). همچنین تنش گرمایی باعث رهاسازی کورتیکواسترون و کاتهکولامینها شده و پراکسیداسیون لیپیدهای غشای سلولی لنفوسیتهای B و T موجب تضعیف سیستم ایمنی گشته و کاهش عملکرد پرندگان را به دنبال دارد (اسپیرز[۵] و همکاران، ۲۰۰۳). اگرچه روشهای متعددی برای کاهش اثرات منفی دمای بالای محیط بر عملکرد طیور وجود دارد، اما به دلیل هزینه بالا و غیرعملی بودن خنک کردن سالنهای پرورشی، تمایل به دستکاری جیره برای مقابله با اثرات نامطلوب تنش گرمایی به عنوان یک روش عملی مورد توجه قرار گرفته است (نجوکو[۶]، ۱۹۸۶). تغذیه در اوقات خنکتر و شب هنگام باعث افزایش مصرف خوراک و همچنین افزایش درصد زندهمانی میشود (اوجانو و والدروپ[۷]، ۲۰۰۲). افزودن مکملهای الکترولیتی مثل بیکربنات سدیم و کلرید پتاسیم به آب آشامیدنی یا خوراک سبب بهبود رشد جوجههای
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
گوشتی در آب و هوای گرم میشود (بورجز[۸] و همکاران، ۲۰۰۴). افزایش انرژی جیره با بهره گرفتن از مکمل چربی باعث افزایش دریافت انرژی و بهبود عملکرد به هنگام تنش گرمایی میشود (کوپر و واشبرن[۹]، ۱۹۹۸). هم چنین اضافه کردن چربی به جیره سرعت عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش را کاهش داده و میزان استفاده از مواد مغذی را افزایش میدهد (متیوس[۱۰] و همکاران، ۱۹۸۲). علاوه بر این استفاده از مکملهای ویتامینی نظیر E و C (ساهین و کوکوک[۱۱]، ۲۰۰۳)، شبه ویتامینهای بتائین (استیو- گارسیا و مک[۱۲]، ۲۰۰۰) و ال-کارنیتین (سیلیک و اوزترکان[۱۳]، ۲۰۰۳) و مکملهای معدنی از قبیل سلنیوم (محمود و ادینس[۱۴]، ۲۰۰۳)، روی (بارتلیت و اسمیت[۱۵]، ۲۰۰۳) و کروم (ساهین[۱۶] و همکاران، ۲۰۰۳) میتواند از اثرات ناشی از تنش گرمایی بکاهد.
ویتامین E از ویتامینهای محلول در چربی است که در موقعیت کربن شماره ۲ خود یک زنجیره ۱۶ کربنه ایزوپرنوئیدی دارد. ویتامین E دارای ۸ ایزومر میباشد که بیشترین فعالیت بیولوژیکی را آلفا توکوفرول دارا میباشد (لیسون و سامرز[۱۷]، ۲۰۰۱). ویتامین E وظایف متابولیکی مختلف دارد که عمدهترین آن به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی در بدن میباشد (گو[۱۸] و همکاران، ۲۰۱۰). این ویتامین با تنظیف کردن رادیکالهای آزاد از تخریب غشای فسفولیپیدی سلول و اندامکهای سلولی محافظت میکند (نیو و همکاران، ۲۰۰۹). رامارائو[۱۹] و همکاران (۲۰۰۲) بیان کردند که اضافه کردن ویتامین E در فصل گرم بر محافظت غشا سلولی و تقویت سیستم ایمنی اثر دارد به طوری که میزان مرگومیر ناشی از عفونت اشرشیاکلی با بهره گرفتن از این ویتامین در جیره غذایی به صورت معنیداری کاهش مییابد.
ال-کارنیتین (بتا هیدروکسی گاما تری متیل آمینو بوتیرات) یک آمین نوع چهارم محلول در آب با وزن مولکولی پایین میباشد که به طور طبیعی توسط میکروارگانیسمها، گیاهان و حیوانات ساخته میشود و دارای اثرات متعددی از جمله محافظت و تنظیم غشاهای سلولی، افزایش ایمنی و نقش متابولیکی میباشد (برمر[۲۰]، ۱۹۸۳). یکی از شناختهشدهترین این نقشها، تسهیل انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیر به غشای داخلی میتوکندری برای شروع روند بتا اکسیداسیون و تولید انرژی و همچنین خارج کردن اسیدهای چرب کوتاه و متوسط زنجیر از داخل میتوکندری به منظور حفظ سطح کوآنزیم آ در میتوکندری میباشد (رابی و سیلاژی[۲۱]، ۱۹۹۸). استفاده از ال-کارنیتین در جیره باعث کاهش دسترسی اسیدهای چرب برای استریفیه شدن و تشکیل تری گلیسیرید میشود که این موضوع میتواند دلیل مهمی برای کاهش چربی حفره بطنی باشد (رابی و سیلاژی، ۱۹۹۸؛ زو[۲۲] و همکاران، ۲۰۰۳). از نقشهای مهم دیگر ال-کارنیتین خارج کردن گروههای باقیمانده آسیل از سلول و ایجاد تعادل بین کوآنزیم آ آزاد و استیل کوآنزیم آ بین میتوکندری و سیتوپلاسم میباشد (نووتنی[۲۳]، ۱۹۹۸). ال-کارنیتین علاوه بر نقشهای متابولیکی مهم در سلول باعث تقویت سیستم ایمنی نیز میشود (مست[۲۴] و همکاران، ۲۰۰۰). ال-کارنیتین هم چنین قابلیت دسترسی لیپیدها برای پراکسید شدن را به کمک انتقال اسیدهای چرب به درون میتوکندری برای بتا اکسیداسیون و ساخت ATP، کاهش میدهد و اثرات آنتیاکسیدانی نیز دارد (نیومن[۲۵] و همکاران، ۲۰۰۲).
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-04-17] [ 10:05:00 ب.ظ ]
|