چکیده: از جمله مشکلات اساسی که همواره مانع بزرگ پیشرفت کشاورزی در جهان بوده، شوری آب و خاک است. تحقیقات محدودی در زمینهی تأثیر متقابل کوددهی و شوری بر عملکرد گیاهان در کشور انجام شده است. برای بررسی تأثیر سطوح مختلف فسفر بر عملکرد گیاه ذرت در خاکهای شور منطقهی اردبیل، آزمایشی با ۱۰ سطح شوری (۷۵/۰=۱S، ۲۰/۱=۲S، ۲۹/۲=۳S، ۳۰/۳=۴ ۲۵/۴=۵S، ۱۱/۵=۶S، ۱۹/۶=۷S، ۸۰/۸=۸S، ۸۸/۱۰=۹S، ۰۰/۱۴=۱۰S دسیزیمنس بر متر) و فسفر در ۵ سطح (۰= ۱P، ۵۰= ۲P، ۱۰۰= ۳P، ۲۰۰= ۴P، ۴۰۰= ۵P کیلوگرم در هکتار) به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در ۳ تکرار در شرایط گلخانه‌ای اجرا گردید. نمونه های خاک از ۴۵ نقطهی مختلف دشت زرناس اردبیل تهیه شد. پس از تعیین خصوصیات خاک، تعداد ۱۰ نمونه خاک با ویژگیها و شوری مختلف برای انجام آزمایش انتخاب گردید. فاکتور فسفر از منبع فسفات دی آمونیوم تأمین گردید. نتایج نشان داد که با افزایش سطح فسفر، شاخصهای رشد (ارتفاع گیاه، قطر ساقه، تعداد و سطح برگ و شاخص کلروفیل برگها)، وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشهی گیاه به طور معنیداری افزایش یافتند در حالی که با افزایش سطح شوری به طور معنیداری کاهش یافتند. اثر متقابل شوری و فسفر بر شاخص کلروفیل برگ و وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشهی گیاه ذرت در سطح احتمال ۱درصد معنیدار بود در حالی که بر سایر شاخصهای رشد معنیدار نبود. تأثیر شوری بر EC و pH خاک پس از برداشت در سطح احتمال ۱ درصد معنیدار بود در حالی که تأثیر فسفر و اثر متقابل شوری و فسفر بر EC و pH خاک معنیدار نبود. شوری و فسفر بر فسفر قابل جذب خاک پس از برداشت و غلظت فسفر بخش هوایی و ریشه تأثیر معنیداری داشت.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول :مقدمه و مروری بر تحقیقات گذشته ۱
۱-۱- مقدمه ۱
۱-۲- مروری بر تحقیقات گذشته ۵
۱-۲-۱- شوری ۵
۱-۲-۱-۱- تنش شوری ۵
۱-۲-۱-۲- انواع تنش شوری ۵
۱-۲-۱-۳- اهمیت توجه به تنش شوری ۶
۱-۲-۲- خاک شور ۷
۱-۲-۲-۱- وسعت شوری در جهان و ایران ۸
۱-۲-۳- علل شوری ۹
۱-۲-۳-۱- علل پیدایش خاکهای شور در ایران ۱۰
۱-۲-۴- اثرهای مخرب شوری ۱۰
۱-۲-۵- تعریف تحمل شوری ۱۲
۱-۲-۶- اهمیت استفاده از گیاهان متحمل شوری ۱۳
۱-۲-۶-۱- انواع گیاهان از نظر تحمل شوری ۱۳
۱-۲-۶-۲- مکانیسمهای تحمل تنش شوری ۱۳
۱-۲-۶-۳- خلاصه راهکارهای تحمل شوری در مراحل مختلف رشدی هالوفیتها ۱۶
۱-۲-۷- اثر شوری بر جنبه های فیزیولوژیکی ۱۶
۱-۲-۸- فسفر ۱۷
۱-۲-۹- مقدار و اشکال فسفر خاک ۱۸
۱-۲-۹-۱- مقدار فسفر در خاک ۱۸
۱-۲-۹-۲- اشکال فسفر در خاک ۱۸
۱-۲-۱۰- تغییرات میزان فسفر خاک ۱۹
۱-۲-۱۰-۱- برداشت به وسیلهی گیاه ۲۰
۱-۲-۱۰-۲- تحرک فسفر خاک ۲۰
۱-۲-۱۱- فسفر در گیاه ۲۱
۱-۲-۱۱-۱- نقش فسفر در گیاه ۲۲
۱-۲-۱۱-۲- نشانه های کمبود و بیشبود فسفر در گیاه ۲۲
۱-۲-۱۲- اهمیت اقتصادی ذرت ۲۴
۱-۲-۱۳- مبدأ، تکامل و پراکنش ذرت ۲۴
۱-۲-۱۴- گیاهشناسی ذرت ۲۵
۱-۲-۱۵- مورفولوژی و فیزیولوژی ذرت ۲۸
۱-۲-۱۵-۱- سیستم ریشهای ۲۸
۱-۲-۱۵-۲- ساقه ۲۸
۱-۲-۱۵-۳- برگ ۲۹
۱-۲-۱۵-۴- گلآذین ۳۰
۱-۲-۱۵-۵- دانه ۳۰
۱-۲-۱۶- اکولوژی ذرت ۳۱
۱-۲-۱۶-۱- پراکندگی جغرافیایی ۳۱
۱-۲-۱۶-۲- خاک ۳۱
۱-۲-۱۶-۳- دما ۳۲
۱-۲-۱۶-۴- رطوبت ۳۲
۱-۲-۱۶-۵- نور ۳۳

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...